Wij zijn er

voor startups

Of je nu student aan een universiteit bent, in de avonduren aan jouw idee werkt vanuit je schuur of al een paar jaar omzet draait, wij helpen je graag verder met jouw idee. De doelstelling van Smartup is om samen met jou, als team, vol energie te werken naar het volwassen maken van ideeën die in de kinderschoenen staan.

De meeste kleine of beginnende startups hebben maar één of enkele specialisaties, maar dat is niet genoeg om het idee naar een hoger plan te tillen en succesvol in de markt te zetten. Het zou zonde zijn als jouw idee, waar jij al zo lang aan hebt gewerkt, en waar behoefte aan is, het levenslicht niet gaat zien.

 

Jouw idee zien slagen..

..daar worden wij blij van en daar helpen wij je graag bij. Dé grootste reden voor het vroegtijdig sneuvelen van prachtige ideeën is het onvoldoende onderbouwd zijn van tenminste één van de onderstaande drie gebieden:

Business Development

Is er behoefte in de markt, en wat zijn de vereisten? Heb je al met klanten gepraat, hebben zij al kennis gemaakt met het product en is er iets met hun feedback gedaan?

Technologie

Is deze voldoende solide en betrouwbaar om het product op een zo efficiënt mogelijke manier te kunnen maken en te reproduceren?

Business Case

Zijn vaste en variabele kosten voldoende realistisch ingeschat? Weet je wat de kosten zijn van een full scale productieproces, personeel, afvalverwerking, restproducten of transport?

Op het moment dat wij zien dat er potentie in het idee zit zetten wij onze tanden er in en laten niet meer los. Indien je als startende ondernemer over onvoldoende financiële middelen beschikt, kunnen wij je ook helpen door te participeren in je onderneming, waarna we samen deze fantastische reis gaan maken.

GESLOTEN
Marktontwikkeling

Is er bijvoorbeeld voldoende kennis op technologie gebied aanwezig en voldoende informatie beschikbaar van de vaste en variabele kosten van een toekomstig proces, maar is de business development kant onderbelicht, dan steken we energie in het onderzoeken van de markt. We gaan dan zoeken naar marktinformatie en de benodigde zekerheden.

Technologische ontwikkeling

Het kan ook zijn dat de behoefte vanuit de markt overduidelijk is. Dan moeten we wellicht energie en middelen steken om te kijken op welke manier we dat product gaan maken.

Als alle genoemde aspecten in balans zijn, kunnen we door naar de volgende fase. Zo groeit het project richting een steeds nauwkeurigere en betrouwbaardere businesscase met uitzicht op succes.

Business case

Als alle genoemde aspecten in balans zijn, kunnen we door naar de volgende fase. Zo groeit het project richting een steeds nauwkeurigere en betrouwbaardere businesscase met uitzicht op succes.

Op het moment dat een businesscase van een bepaald idee niet rekent dan is dat geen leuk bericht, maar wel een duidelijk signaal om de geldkraan dicht te draaien en geen nutteloos geld te investeren in iets wat niet gaat vliegen

The Valley of Death

Onderzoek kost vaak veel geld. Een groot risico voor een startup is de zogenaamde valley of death; lang en onuitputtelijk geld in ontwikkeling en onderzoek blijven stoppen zonder dat er voldoende geld binnenkomt. Wij zijn er voor jou om deze kloof samen met jou zo klein mogelijk te maken.

Financiering

Als het project ver genoeg is kunnen wij jou helpen subsidie of financiering te regelen om de plannen werkelijk te realiseren.  Als je naar een investeerder wilt moet je met een goed pakket aankomen, wij kunnen je helpen om dit goed op te zetten en een professionele indruk maken waardoor de kans vergroot dat je jouw idee kunt realiseren!

Wat kun je van ons verwachten?

Of je nu specialistische kennis nodig hebt op het gebied van marktontwikkeling, (cost)engineering of technologische ontwikkeling in welke fase dan ook; Smartup kan jou helpen om op een pragmatische maar projectmatige wijze jouw idee levensvatbaar te maken en te realiseren.

Eerst brengen we samen in beeld wat er nu al aan werk gedaan is en aan welke ontbrekende of onvolledige informatie behoefte er is om een solide businesscase te krijgen. Wij stellen samen met jou een plan op hoe dit dan in te gaan vullen en uit te gaan voeren. Daarna gaan we, al dan niet met onze gespecialiseerde partners, samen met jou als team aan de slag.

Samen op reis naar succes?

Wij plannen graag een vrijblijvende afspraak met je in om eens kennis te maken en te kijken waarmee we jou kunnen helpen.